مسجد روضه محمدیه یزد؛ پایگاه مبارزاتی آیت الله صدوقی
تأسیس حوزه های علمیه شهرهای بم تاکستان و شهر کرد، احداث کتابخانه در مسجد حظیره، تأسیس دفتر تبلیغات اسلامی در یزد و صندوق قرض الحسنه حضرت ولیعصر(عج)، احداث صندوق خیریه امام رضا(ع) برای مقرری و رسیدگی به امور رفاهی افراد بی سرپرست و یتیم ونیز 5احداث خانه های رایگان برای اسکان جنگ زدگان در محله تخت استاد وخواجه خضر،احداث بیمارستان سیدالشهدا(ع) با همه تجهیزات پیشرفته، تأسیس درمانگاه های زارچ و حیدرآباد و مشتاق، تأسیس بیمارستان سوانح سوختگی آیت الله صدوقی و مرکز تحقیقات اعصاب و روان، کمک و خدمات شهید و حضور مستمر آن بزرگوار در بروز زلزله شهرهای طبس کرمان و مشهد) آثار دینی و عمانی و نیز احداث مسجد حظیره که این مکان پایگاه مهم انقلاب اسلامی در جریان مبارزات ملت مسلمان یزد به شمار می رفت و در حال حاضر نیزپایگاه امت مسلمان است مسجد ملااسماعیل که محل برقراری نمازهای جمعه و مکان شهادت آن بزرگوار بوده است ونیز احداث مساجد طهماسب ،صاحب الزمان(عج) ولی عصر اتابکی قندهاری ابوالفضل سرجمع و ده ها بنای دیگر به همت وی احداث شده است.
در دوران پیروزی انقلاب در سال 57 و پس از آنکه چهلم تبریزی ها در یزد گرفته شد. آیت الله صدوقی از آن به بعد و هر شب در مسجد حظیره و پس از اقامه نماز صحبت می کردند و مردم هم سراپا گوش و آماده برای همه چیز می آمدند و از بیانات وی بر علیه رژیم منفور پهلوی استفاده می کردند و اکثر شب ها مردم خبر می آوردند که ساواک می گیرد و می بندد و تبعید می کند و چنین و چنان می کند و وی می فرمودند من برای همه کار آمادگی دارم و لباس های مرا آماده کنید که اگر قرار است من تبعید شوم بروم و در این ایام مرتب جوان های پرشور و انقلابی و مسلمان یزد هر شب با وسایل مختلف از قبیل سنگ و چوب و شیشه بنزین می آمدند و می رفتند پشت بام وی و تا صبح آمادگی هر گونه دفاع در مقابل حمله خون آشامان یزیدی را داشتند.وی عادت داشت هر شب بعد از نماز شب که نزدیک اذان صبح بود پیاده می رفتند تا مسجد حظیره برای اقامه نماز و پس از نماز صبح پیاده بر می گشت هنگامی که از مسجد به منزل برمی گشت شروع به خواندن دعا و قرآن می کرد.مسجد حظیره یزد پایگاه مبارزان و سخنرانانی همچون شهید آیتالله صدوقی، شهید اندرزگو، حجت الاسلام فلسفی، وحید خراسانی و شجاعی بود. این مسجد در زمان جنگ به عنوان پایگاهی محکم و دژی مستحکم برای جمعآوری کمکهای مردمی بود و می توان گفت که چهار هزار شهید یزد عموما از این مسجد به جبهه های نبرد حق علیه باطل اعزام شدند و در نهایت به درجه رفیع شهادت نایل شدند.
در این راستا مسجد حظیره یزد همچنان میزبان مجالس گرامیداشت شهدا، علما و بزرگان معنوی و علمی است و مراسم سالگرد شهدا، پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی، شهادت آیتالله صدوقی و هفته دفاع مقدس نیز همه ساله در این مسجد برگزار میشود.در حال حاضر با نقل مکان بسیج، از این مسجد به عنوان مکانی برای تشکیل جلسات ستاد امر به معروف و نهی از منکر استفاده می شود.سخنرانانی همچون شهید اندرزگو به دلیل مبارزات سیاسی با شناسنامه جعلی و اسامی مستعار به منبر میرفتند. شهید آیتالله صدوقی نیز در سخنرانی های ماه مبارک رمضان در کنار پرداختن به فضایل و ویژگیهای ماه رمضان، به مسایل کشور و مبارزه علیه رژیم و برنامههای استکبار رژیم ستمشاهی نیز اشاره میکرد.
بانی ساخت مسجد حظیره در قرن 9 هجری سید علی شاه میبدی و همسرش بوده است. دلیل ساخت مسجد هم نذر علی شاه میبدی در ورود به دروازه شهر در یک شب سرد زمستانی است. گویا همسر علی شاه میبدی ناتوان و بیمار بوده و نذر می کند که اگر شب را جان سالم به در برد بنای مسجد، حمام، آب انبار و مکانی برای مسافران در جوار مسجدی که بنا می کند، بسازد.